De praktijk

Uw ergotherpeut

Mijn naam is Marlies Kiefmeijer – van Afferen. Ik ben afgestudeerd tot algemeen ergotherapeut en heb mij gespecialiseerd in de doelgroep kinderen. Naast ergotherapie heb ik de post-HBO opleiding Sensorische informatieverwerking afgerond. Dit betekent dat ik ook gecertificeerd sensorisch integratietherapeut ben. Ik heb mijn ergotherapeutische werkervaring met kinderen opgedaan bij ergotherapiepraktijken en in het onderwijs, maar ook als vrijwillig kinderergotherapeut in buitenlandse klinieken. In januari 2014 ben ik met veel enthousiasme mijn eigen ergotherapiepraktijk gestart in Beuningen. Wat ik graag wil bereiken met mijn kinderergotherapie is dat kinderen, en hun directe omgeving, ontdekken wat ze kunnen en vertrouwen hebben in wie ze zijn.

Om de kwaliteit van mijn zorg te kunnen waarborgen ben ik lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland (EN) en geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Om mijn eigen deskundigheid te blijven ontwikkelen, volg ik regelmatig bij- en nascholing. Daarnaast ben ik vanaf 2017 externe assessor voor de opleiding Ergotherapie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Samenwerking

Om doelen te bereiken is samenwerking nodig. Ik ben van mening dat dit de kracht van ergotherapie is. Ik werk samen met het kind en de ouders, maar ook met de leerkracht, begeleider, andere therapeuten en specialisten. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is die met Ingrid van Afferen van Eigenwijsheid, praktijk voor leerbegeleiding en opvoedingsondersteuning. Als ergotherapeut behandel ik vaak kinderen met schrijfproblemen. Schrijftraining door het oefenen van bijvoorbeeld lettervormen en liniëring, is niet altijd toereikend. Wanneer een kind meer didactische begeleiding nodig heeft, bij bijvoorbeeld spelling, kan zij als remedial teacher hulp bieden.

Ergotherapie NL KP